Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčukas: nuodėmės teisinimas mirtinai užkrečia sielą

sielaKetvirtadienį ir penktadienį, gegužės 26 ir 27 d., 92-ąją ir 93-ąją karo dienomis, savo kasdienėse vaizdo žiniose Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas tęsė apmąstymus apie pavojų mūsų sielų išganymui ir mūsų bendruomeniniam gyvenimui, kurį kelia aktyvus ir pasyvus bendrininkavimas kito daromoje nuodėmėje.

Nuodėmė – tai dvasinė liga, turinti labai pavojingą savybę užkrėsti aplinkinius, sakė arkivyskupas. Jei nusikaltimai lieka nenubausti, nebaudžiamas nusikalstamas elgesys auga ir plinta. Todėl labai svarbu rasti tinkamą vaistą nuo šios nuodėmės. Akivaizdu, kad pirmiausia reikia atsiriboti nuo nuodėmingo elgesio, teisingai jį įvertinti, ir tik tada ieškoti priemonės, atitinkančios nusikaltimo sunkumą. Todėl dvasine prasme bausmė yra vaistas. Kartais dvasinė kova, atgaila, gali būti nelabai maloni, sunki, bet ji gelbsti nuo nuodėmės. Nuodėmė atneša mirtį. Tačiau išmintingas gydymas padeda įveikti nuodėmę, neužsikrėsti nuodėmės platinama mirtimi ir padėti tiems, kurie kenčia nuo šios nuodėmingos ligos.

Pasak arkivyskupo, panašiai turime suprasti ir savo atsakomybę už tai, kad Rusijos daromi karo nusikaltimai neišplistų visame pasaulyje. Visas pasaulis turi suvokti vadinamosios rusų pasaulio ideologijos pavojų. Reikia įspėti visą pasaulį, kad saugotųsi dvasinių ligų, kurias platina užpuolikai. „Nenutylėkime šios nelaimės, nes bet kokia tyla, bet koks nenoras atsiriboti, pasmerkti ir nubausti kaltuosius už šiuos nusikaltimus šiandien tampa nuodingas, pavojingas, užkrečiantis nekaltas sielas mirtimi.“

„Dieve, suteik mums dvasinio atsparumo kovoti su mirtinu karo virusu. Dieve, palaimink Ukrainą ir jos vaikus dangiškąja taika!“, – meldė arkivyskupas ketvirtadienį paskelbtame vaizdo įraše.

Savo apmąstymus tęsdamas penktadienio rytą paskelbtame įraše, arkivyskupas sakė, kad kiekvienam sąžiningam žmogui šiandien turėtų būti aišku, kad reikia būti kenčiančiųjų pusėje. Dėl to skaudu matyti, kad pasaulyje yra politikų ir netgi Bažnyčių lyderių, kurie gina ir remia agresoriaus interesus. „Raginu visus geros valios žmones stoti Ukrainos pusėn. Trečios pozicijos nėra: arba giname žmogų ir jo gyvybę, arba žudiką, agresorių ir tuos, kurie neša mirtį“, – sakė arkivyskupas ir ragino visus, kas jį girdi, pasirinkti teisingai. Kristus sako: „Rinkitės gyvenimą!“.

„Dieve, nušluostyk vaikų, motinų, našlių, našlaičių, visų tų, kurie buvo priversti palikti savo namus, savo tėvynę, ašaras. Dieve, surink Ukrainos vaikus į žemę, kurią jiems davei ir palaiminai, į Ukrainą.“

Tiek ketvirtadienio, tiek ir penktadienio rytą paskelbtose žiniose Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas prašė ypatingai melstis už vietas, kur vyksta kritiškiausi susirėmimai, ir kur labiausiai kenčia žmonės – už Severodonecko gyventojus, už karius, ginančius pietų Ukrainą. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode