Sprogimas

Premjerė: skiepijimo tvarkos norėtume nebekeisti, judėti žemyn pagal amžiaus grupes

Skiepijimo prioritetų tvarkos Vyriausybė jau norėtų nebekeisti, o judėti žemyn vakcinuojant gyventojus pagal amžiaus grupes, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Skiepijimo tvarkos mes jau norėtume keisti kuo mažiau, aišku, Sveikatos apsaugos ministerijos kompetencijoje yra priimti sprendimus ir siūlyti kitokią tvarką, bet aš negirdėjau tokių intencijų“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Dabar didėjant vakcinų kiekiui, manau, kad reikia judėti amžiaus laipteliais žemyn, jauninant skiepijamus žmones. Tiek pagal ligoninių užimtumą, tiek pagal mirtingumo statistiką, manau, kad toks principas būtų geriausias“, – pažymėjo premjerė.

Vyriausybės vadovė teigė, kad diskusijos dėl prioritetinių skiepijamų grupių pagal profesijas pernelyg užtruko.

„Man atrodo, kad ta diskusija, kurios profesijos labiau nusipelniusios skiepo, kurios mažiau svarbios, per daug užėmė laiko ir labai sunku rasti labai aiškų kriterijų, išskyrus, aišku, medikus, kur labai akivaizdu, ir tai buvo diskusijų dėl administracijų darbuotojų, aptarnaujančio personalo, kuris dirba ligoninėse“, – sakė I. Šimonytė. 

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ketvirtadienį patvirtino, kad skiepijimo nuo koronaviruso prioritetai nebebus peržiūrimi, nes netrukus bus plačiau pradėta vakcinuoti pagal amžiaus grupes.

„Prioritetų jau nebeperžiūrėsime, todėl, kad prioritetai tam ir yra, kad jų būtų tiek, kiek jų yra, bet mes jau esame viena koja į amžiaus grupes – 55 plius, 45 plius ir yra tik laiko klausimas, kada gegužės mėnesį mes jau turėsime visiškai laisvą registraciją ir spręsime jau kitą problemą – kad tik būtų norinčių skiepytis“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė sveikatos apsaugos ministras.

Šiuo metu šalyje skiepijami senjorai, kai kurių kontaktinį darbą dirbančių specialybių atstovai. Kai kurios savivaldybės, tarp jų – Vilnius, yra pradėjusios vakcinuoti ir visus vyresnius nei 55-erių metų gyventojus.

Praėjusią savaitę ministras priėmė sprendimą perskirstyti vakcinas, didesnį jų kiekį skiriant sostinei, kur epidemiologinė padėtis yra prasčiausia. Dėl to kai kuriose savivaldybėse teko stabdyti registraciją.

Šiuo metu Lietuva iš viso yra gavusi 1 mln. 40 tūkst. 705 vakcinos dozes, 1 mln. 28 tūkst. 605 dozės pristatytos į vakcinavimo centrus. Juose panaudota 910 tūkst. 101 dozė.

nvsc.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode