Sprogimas

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys: niekas nėra saugus, kol kiekvienas nėra saugus

saugussCOVID-19 pandemija pasaulį užklupo nepasiruošusį tokio masto krizėms, tačiau paskatino išmokti vertingas pamokas. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį kreipėsi į Pasaulio sveikatos asamblėjos dalyvius ragindamas telkti pastangas kuriant sveikesnį ir saugesnį pasaulį, siekti ne tik sėkmingai valdyti galimas ateities pandemijas, bet ir užkirsti joms kelią.

Sveikatos apsaugos ministras vadovauja vyriausybinei delegacijai, kuri nuotoliniu būdu dalyvauja gegužės 24 d. – birželio 1 d. vykstančioje 74-ojoje Pasaulio sveikatos asamblėjoje. Tai yra kasmetinis 194 Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) valstybių narių susitikimas, į kurį susirenka Pasaulio sveikatos organizacijos šalių narių sveikatos sistemų lyderiai.

Kreipdamasis į užsienio kolegas A. Dulkys teigė, kad COVID-19 pandemija palietė beveik visas mūsų kasdienio gyvenimo sritis: sveikatos, ekonomikos, socialinio gyvenimo, žmogaus teisių. Pasak ministro, tik valstybių vienybė ir bendradarbiavimas padės užbaigti šią pandemiją ir užkirsti kelią tokio masto sveikatos krizėms ateityje.

„Niekas nėra saugus, kol kiekvienas nėra saugus. Efektyvus bendradarbiavimas ir vienybė yra ypatingai svarbūs pasauliui kovojant prieš pandemiją. Užbaigti šią pandemiją padės tik vakcinacija, todėl svarbu užtikrinti pakankamą vakcinų gamybą ir lygų paskirstymą visoms pasaulio šalims“, – kalbėjo Lietuvos sveikatos apsaugos ministras.

Pasak A. Dulkio, pasaulinio masto krizė reikalauja pasaulinio atsako, o koordinuojant valstybių veiksmus svarbus vaidmuo tenka PSO.

„Mes tikime, kad į visuomenės sveikatos iššūkių sprendimą turi būti įtrauktos visos pasaulio šalys ir regionai, nes tik dalyvaujant visiems suinteresuotiems subjektams galima tinkamai valdyti pandemijas ir geriau pasirengti galimiems ateities iššūkiams“, – teigė A. Dulkys.

Šių metų Pasaulio sveikatos asamblėjos dalyviai aptars klausimus dėl parengties ir atsako į sveikatai ekstremalias situacijas, sveikatos sistemų tobulinimo, psichikos sveikatos stiprinimo, taip pat programų biudžetą, 2030 Darnaus vystymosi tikslų darbotvarkę ir kt.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode