Sprogimas

Vilniuje kiekvieną dieną žmonės „Pfizer“ vakcina bus skiepijami ir be registracijos

vilniujeVilniuje kiekvieną dieną žmonės „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina bus skiepijami ir be registracijos, trečiadienį pranešė savivaldybė.

„Vilniuje vakcinacija tampa dar laisvesnė ir visi norintieji pasiskiepyti pirmąja „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina tai padaryti galės be registracijos kiekvieną dieną nuo 12 iki 16 valandos“, – informuoja sostinės valdžia.

Norintiesiems gauti pirmąją šio gamintojo vakcinos dozę užteks su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu atvykti į „Litexpo“ vakcinacijos centrą.

Vilniaus savivaldybės teigimu, skiepijimas be registracijos vyks, kol bus vakcinos.

„Kadangi šis skiepijimo organizavimas vyks ne vieną dieną, gyventojus raginame atsakingai planuotis vizito skiepui laiką. Kadangi pastaruoju metu temperatūra neretai perkopia 20 laipsnių šilumos padalą, todėl atvykstančiuosius skiepui raginame nepamiršti pasirūpinti vandeniu“, – rašoma pranešime.

Anot savivaldybės, šią savaitę Vilnius yra gavęs 32 tūkst. „Pfizer“ vakcinos dozių, iš kurių pirmajam skiepui skirta 27 tūkst. dozių.

Tuo metu įmonės, turinčios daugiau nei 50 darbuotojų, gali registruoti savo kolektyvą ir skiepas bus atliekamas darbovietėje. 

Statistikos departamento duomenimis, Vilniuje paskiepyta 43,1 proc. gyventojų. Iš viso miestas gavo apie pusę milijono vakcinos dozių, kol kas nepanaudota apie 50 tūkst. dozių.

Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyta 40,5 proc. gyventojų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode