Parama dėkojame




Sprogimas

Kuo lęšiai pranašesni už akinius?

Nors abu šie produktai naudojami pakankamai plačiai ir nemaža dalis žmonių turi savo favoritą, tačiau palyginus galime rasti gana nemažai ir skirtumų tarp jų. Aišku, apie panašumus kalbėti nevertėtų, kadangi praktiškai visi žino, jog jie padeda geriau matyti ir koreguoja regą. Taigi, pagrindinis pranašumas, kurį turi lęšiai akims yra jų praktiškumas nešiojant. O prie to prisideda ir nedidelis dydis, ir medžiagos, kurios praktiškai atsparios tiesioginiams pažeidimams šiam produktui esant ant akies. Todėl toks variantas puikiai tinka tiek sportuoti, tiek aktyviai leisti laisvalaikį. Kur ne tik tenka daug judėti, tačiau ir kontaktas yra neišvengiamas.

O nešiojant akinius atsirastų ne tik rizika juos sugadinti, bet netgi ir susižaloti, todėl jie tokioms veikloms nėra tinkami. Nebent naudoti specifinius tam pritaikytus variantus. Dar vienas pranašumas būtų kaina, kuri tikrai nėra didelė. Ir tokį gaminį galima įsigyti vos už keletą Eurų. Tuo tarpu akiniai neretai kainuoja triženklę sumą. Ir dar vienas pranašumas yra tai, jog jie nėra matomi iš šono. Todėl juos nešiojančių žmonių išvaizda visiškai nepasikeičia.

 

Mėnesiniai lęšiai ir kodėl svarbu juos prižiūrėti

Naudojantys ilgesniam laikui skirtus gaminius žino, jog kiekvieną vakarą juos reikia išsiimti ir patalpinti specialiame skystyje. Kurį taip pat periodiškai reikia keisti. Tačiau šios taisyklės yra sugalvotos tikrai ne šiaip sau. Kadangi kontaktiniai lęšiai turi tiesioginę sąveiką su akimis, todėl ir į jas nesunkiai gali patekti ne tik nepageidaujamos dalelės, bet ir mikroorganizmai. Dėl šios priežasties ir yra naudojamas tam skirtas skystis. Jis ne tik nuplauna ir neleidžia išdžiūti šiam produktui, tačiau ir jį dezinfekuoja taip sumažindamas uždegimo riziką. Dėl šios priežasties nereikėtų gaminių naudoti ilgesnį, negu jie skirti, laiką. Taip pat pravartu esant galimybei juos išsiimti ir taip leisti akims pailsėti. Aišku, to užtenka ir tiesiog nakties metu, bet papildomas laikas tikrai nepakenks. Kadangi šie gaminiai kažkiek apriboja deguonies patekimą į akis. O jeigu nešiojant atsiranda kažkoks nemalonus jausmas arba nepageidaujami simptomai, tuomet reikėtų iškart išsiimti ir nebenaudoti tokio produkto. Ir jiems nepraeinant apsilankyti pas gydytoją.

Spalvoti lęšiai – tiek kasdieniam, tiek ir nekasdieniam nešiojimui

Tai pakankamai išskirtinis gaminys, apie kurį dalis žmonių netgi nėra girdėję, ypač jeigu neteko praktiškai jų pamatyti. O kartais tokie lęšiai gali likti ir visai nepastebėti, ypač jeigu jie kardinaliai nepakeičia natūralios žmogaus išvaizdos. Būtent tokie variantai dažniausiai nešiojami reguliariai. Ir jie užtikrina, jog natūrali akių spalva būtų ryškesnė bei dar labiau matoma. Tai leidžia žmogui išsiskirti savo akimis. Aišku, tokiu būdu galima pasikeisti akių spalvą į praktiškai bet kokią. Yra netgi ir tokių variantų, kurie gali pakeisti ir akių raštą į visai žmogui nebūdingą variantą. Tačiau tikrai retas kuris norės kiekvieną dieną turėti tokią išvaizdą. Tad šie gaminiai labiau skirti įvairiems renginiams bei vakarėliams, kuomet norima išsiskirti ir netgi šokiruoti. Jie taip pat leidžia lengvai įsikūnyti į norimus personažus bei su minimaliomis išlaidomis kardinaliai pakeisti išvaizdą.

21-316

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode