Sprogimas

A. Dulkys: sprendimai dėl kaukių ir srautų valdymo mokyklose – kitą savaitę

srautuSveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad šiuo metu vertinama galimybė mokyklose atsisakyti kaukių ir srautų valdymo, dėl to sprendimus ketinama priimti kitą savaitę.

„Visi rodikliai po truputį gerėja, tai labai natūralu, kad galime aptarti ir srautų valdymo temas mokyklose. Pavyzdžiui, galbūt apsvarstyti, kad kaukių reikėtų pertraukų metu, didesnių susibūrimų metu, bet galbūt pačioje pamokoje galbūt ne“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė ministras.

„Apie tai šiuo metu kalbama, galutiniai sprendimai – kitą savaitę“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar nesvarstoma iš viso atsisakyti kaukių dėvėjimo uždarose patalpose, jis teigė, kad sprendimų dar teks palaukti.

„Nuoseklumas toks: šią savaitę tariamės dėl švietimo, ugdymo srities, kitą savaitę – sprendimai. Kitą savaitę sėdam prie stalo dar su gydymo įstaigomis ir renginių organizatoriais ir tada žiūrėsim, kokie gali būti dar tolimesni sprendimai“, – kalbėjo A. Dulkys.

Siekiant suvaldyti COVID-19 plitimą, pernai gruodžio mokyklose įvestos privalomos medicininės kaukės pradinių klasių moksleiviams.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode