Parama dėkojame




Sprogimas

Aukcione bus parduodamas paskutinis naujas SAAB 9-3 sedanas

Tai pabaiga. Paskutinis nuo gamybos konvejerio nuriedėjęs SAAB automobilis keliauja į aukcioną. Drauge tai paskutinis visiškai naujas šio gamintojo automobilis, kurį dar galima įsigyti, rašo „topgear.com“.

Elektromobilių gamintojas „National Electric Vehicle Sweden“ (NEVS), kuris neseniai paskelbė apie bendradarbiavimą su kitu Švedijos superautomobilių gamintoju „Koenigsegg“, SAAB įsigijo prieš keletą metų. Įsigijęs bankrutuojantį Švedijos automobilių gamintoją, NEVS atgaivino 9-3 modelio gamybą 2013-aisiais, tačiau 2014-aisiais gamyba buvo nutraukta. Per tą laiką nuo konvejerio nuriedėjo 420 naujų SAAB 9-3 sedanų.

Šis į aukcioną patekęs modelis buvo vienas iš paskutiniųjų. Vos pagamintas, automobilis buvo atidėtas į šalį, o ne parduotas klientams, nes būtent šis 9-3 turėjo būti tolesnių automobilių bandymų ir tobulinimų įrankiu. Tuo metu dar buvo vilties, kad gamintojas atsities. Tačiau galiausiai visiškai nutraukus SAAB gamybą paskutinis 9-3 sedanas taip ir liko stovėti be darbo.

Automobilis turi 2,0 l turbobenzininį variklį, kuris išvysto 220 arklio galių, ir automatinę pavarų dėžę. Kadangi automobilis praktiškai visą laiką stovėjo, nereikėtų nustebti, kad jo odometras rodo, jog jis įveikęs vos daugiau nei 60 kilometrų.

Kaip rašo „jalopnik.com“, kurį laiką šis automobilis buvo eksponuojamas SAAB muziejuje. Tačiau dabar jis perduotas į „Bilweb“ aukcioną. Už šį automobilį tikimasi gauti nuo 32 iki 41 tūkst. eurų, o aukcione gauti pinigai bus perduoti NEVS darnaus judumo stipendijai, kuri skirta intelektualesnių mobilumo sprendimų tyrimui ir populiarinimui.

Tiesa, pirkėjas, kuris nusipirks paskutinį SAAB 9-3, gaus ne tik automobilį. Naujasis automobilio savininkas bus pakviestas apsilankyti NEVS gamykloje, įskaitant tyrimų ir technologijų vystymo laboratorijas. Jis galės apsilankyti ir SAAB muziejuje, kur eksponuojami patys rečiausi ir įdomiausi gamintojo modeliai. Žinoma, viešbutis ir maistas taip pat įskaičiuoti.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode