Sprogimas

Dėmesys kokybiškai ir saugiai infrastruktūrai visoje šalyje

Nuolatos skiriamas dėmesys saugaus eismo priemonėms įdiegti bei darniam judumui skatinti visoje šalyje. Tokiems projektams l. e. susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevič įsakymais skirta ES fondo lėšų.

Kretingos mieste siekiama užtikrinti gyventojų saugų eismą įrengiant pėsčiųjų taką pavojingame Kretingos miesto ruože, kuris veda iš miesto turgaus į gyvenamuosius rajonus. Šioje vietoje yra intensyvus pėsčiųjų, dviračių ir transporto priemonių eismas. Projekto įgyvendinimo metu bus įrengtas pėsčiųjų takas Taikos gatvės atkarpoje nuo S. Daukanto iki Laisvės g. Planuojamos investicijos yra skirtos viešajai transporto infrastruktūrai, pritaikytai naudotis visų visuomenės grupių atstovams, sukurti.

Bendra projekto vertė 113.907,87 Eur, Europos regioninės plėtros fondo lėšos 15.996,65 Eur.

Jurbarko rajono savivaldybė siekia įdiegti eismo saugumo priemones Jurbarko miesto Lauko gatvėje. Įgyvendinus projektą šioje gatvėje nuo sankryžos su Algirdo gatve iki sankryžos su S. Daukanto gatve bus nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas, taip pat prie sankryžos su Kalninės gatve planuojama įrengti iškiliąją perėją. Lauko gatvė yra labai judri, čia vyksta intensyvus transporto eismas. Šiuo metu vienoje gatvės pusėje nėra šaligatvio, kitoje jis labai siauras.

Bendra projekto vertė 238.729,37 Eur, Europos regioninės plėtros fondo lėšos 114.700,00 Eur.

Ketinama susisiekimą dviračiais gerinti ir Kazlų Rūdoje, kur dalis pagrindinių miesto gatvių ir pėsčiųjų takų iš esmės nėra rekonstruotos dar nuo sovietmečio. Šiuo metu siekiama rekonstruoti labai prastos būklės Vytauto gatvės pėsčiųjų taką.

Bendra projekto vertė 116.851,33 Eur, Europos regioninės plėtros fondo lėšos 44.196,00 Eur.

Dviračių ir pėsčiųjų taką planuojama įrengti ir Vilkijos mieste. Toks takas pagerintų susisiekimo sąlygas tiek Vilkijos mieste, tiek Kauno rajono savivaldybės teritorijoje.

Bendra projekto vertė 109.703,14 Eur, Europos regioninės plėtros fondo lėšos 92.441,70 Eur.

Pagėgiuose, atsižvelgiant į nuolat besiplečiančio miesto gyventojų poreikius bei būtinybę išlaikyti darnios plėtros principus ir miesto patrauklumą, ketinama įrengti Pagėgių miesto Ateities gatvės atkarpą su asfalto danga ir važiuojamosios dalies apšvietimu.

Bendra projekto vertė 158.031,59 Eur, Europos regioninės plėtros fondo lėšos 134.089,25 Eur.

Ukmergėje numatoma įrengti žiedinę sankryžą Žiedo ir Deltuvos gatvių sankirtoje, taip pat skiriamąsias saugumo sieneles, šaligatvius su perėjomis, lietaus nuotekų tinklus, vertikalų ir horizontalų gatvės ženklinimą.

Bendra projekto vertė 744.606,46 Eur, Europos regioninės plėtros fondo lėšos 225.988,93 Eur.

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode