Sprogimas

Dėl prievolės testuoti vairavimo mokymo ir egzaminų rengėjus prireiks įstatymo keitimo

Dėl prievolės testuoti vairavimo mokymo ir egzaminų rengėjus prireiks įstatymo keitimo, jį Vyriausybė prašys svarstyti ypatingos skubos tvarka kitą savaitę.

Privalomo testavimo dėl COVID-19 vairavimo mokymo ir egzaminų darbuotojams klausimą Ministrų kabinetas turėjo svarstyti penktadienį, tačiau iškilo teisinių kliūčių.

„Turime praktiškai kuriozinę situaciją, kad tokios valstybės pareigos nustatymas negalėtų būti pačios valstybės finansuojamas be įstatymo pakeitimo“, – posėdyje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Jos teigimu, prireiks keisti įstatymą, kad darbdaviai nebūtų apkrauti papildoma finansine našta privalomai testuoti darbuotojus.

„Kad darbdavių neapkrautumėm našta, kurią jiems reikėtų nešti, o mes neturėtumėm būdo, kaip to kompensuoti, tai pasiūlysim, kad kitam posėdžiui, kurį organizuosime pirmadienį, būtų pateiktas Užkrečiamųjų ligų profilaktikos įstatymo pakeitimas, kuris suteiktų galimybę Vyriausybei numatyti atvejus ir tvarką, kai dėl židinių, protrūkių ar tam tikrų veiklų būtų numatoma pareiga atlikti testą ir ta pareiga būtų apmokama valstybės lėšomis“, – teigė premjerė.

Vyriausybės vadovė pridūrė, kad įstatymo pakeitimą Seimo bus prašoma svarstyti ypatingos skubos tvarka.

„Kad galima būtų priimti jau kitą savaitę“, – sakė I. Šimonytė.

Vairavimo mokymo ir egzaminavimo paslaugos po kelių mėnesių pertraukos atnaujinamos nuo kovo 10 dienos.

Seimo pavasario sesija taip pat prasideda kovo 10-ąją.

Tokiam karantino sušvelninimui Vyriausybė pritarė šią savaitę, vairuoti siekiantys žmonės keliuose šalies miestuose surengė protesto akcijas, teigdami, kad suvaržymai yra neproporcingi, riboja jų galimybes įsidarbinti.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode