Dėl neefektyvios kovos su smurtu prieš vaikus prie Seimo uždegta šimtai žvakučių

Po tragiško įvykio Kėdainiuose, kai savo namuose nužudytas keturmetis, penktadienį prie Seimo surengta pilietinė akcija, skirta kovai su smurtu prieš vaikus.

Prie užrašo „Lietuvos Respublikos Seimas“ padėtas plakatas, raginantis stabdyti vaikų genocidą, ir uždegta keli šimtai žvakučių.

Liepsnelių nuolat daugėja, nes vis ateina žmonių ir jie padeda savo žvakutę.

„Aš pati turiu mažą vaiką, draugė irgi atėjo su mažu vaiku. Vaikas man yra mano gyvenimas. Kai tokie dalykai vyksta Lietuvoje, ir tai ne pirmas kartas, ir ne antras, ir ne trečias, ir, deja, žinau, kad tai ne paskutinis kartas, turi kas nors tikrai įvykti, Seimas turi kažką padaryti“, – BNS sakė savo žvakelę prie Seimo uždegusi vilnietė Marija.

„Suprantu, kad Seimas neuždraus, konkrečiam tėvui nepasakys: „Nu nu, neduok diržo“. Bus vis tiek tokių išgamų, kurie tai darys, bet reikia galvoti kokias nors sankcijas, reikia nuo ko nors pradėti ir parodyti šaliai, kad vyksta kažkokie veiksmai, kurie gali apsaugoti mūsų vaikus“, – teigė jauna moteris.

Per socialinius tinklus surengta akcija norima Seimui priminti, kad jis iki šiol nėra priėmęs įstatymo, draudžiančio naudoti smurtą prieš vaikus.

Vasarį planuojama surengti neeilinę parlamento sesiją, kad būtų priimtas naujos redakcijos Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas.

Vilnius, sausio 27 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode