Sklandžiam deklaravimui būtinus duomenis mokesčių administratoriui jau pateikė per 77 tūkst. asmenų

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) primena, kad vasario 15-oji yra paskutinė diena, kai vadinamieji tretieji asmenys privalo pateikti informaciją apie nuolatinių Lietuvos gyventojų sumokėtas gyvybės draudimo įmokas, sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, už studijas sumokėtas įmokas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas, nuolatinių Lietuvos gyventojų sumokėtas pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus. Minėtus duomenis, kurie padės gyventojams tinkamai įvykdyti mokestines prievoles, o VMI – suformuoti teisingas preliminariąsias gyventojų pajamų mokesčio deklaracijas – jau pateikė beveik 80 proc. privalėjusiųjų tai padaryti asmenų. Likusieji taip pat turėtų suskubti tai padaryti.

„Mokesčių administratorius, kaip ir kasmet, siekia tinkamai pasirengti metiniam gyventojų pajamų deklaravimui, todėl abipusis mokesčių mokėtojų ir VMI bendradarbiavimas, teisingai ir laiku pateikti duomenys, nemaža dalimi padeda užtikrinti sklandų procesą. Būtina pažymėti, kad beveik visos įmonės informaciją apie gyventojams išmokėtas išmokas dažniausiai pateikia laiku, o savo pareigą įvykdyti vėluojančios bendrovės ir gyventojai turėtų pasekti pareigingųjų pavyzdžiu“, – teigia VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė ir primena, kad tretiesiems asmenims yra priskiriami bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo ir neformaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt.

Pažymėtina, kad duomenis apie A klasės išmokas turi pateikti ir nuolatiniai Lietuvos gyventojai, kurie per 2016 m. mokestinį laikotarpį vykdė ekonominę veiklą ir turėjo samdomų darbuotojų. Iki šios dienos minėtus duomenis pateikė apie 60 proc. asmenų.

 „Taip pat norime akcentuoti, kad juridiniai asmenys duomenis apie gyventojams išmokėtas išmokas turi teikti elektroniniu būdu naudojantis Elektronine deklaravimo sistema (EDS). Šis būdas greitesnis ir patogesnis tiek mokesčių mokėtojams, tiek mokesčių administratoriui. Internete http://deklaravimas.vmi.lt taip pat pateiktos deklaracijų ir kitų mokestinių dokumentų formos, jų pildymo taisyklės“, – primena S. Aliukonytė – Šnirienė.

Daugiau informacijos, susijusios su duomenų apie išmokas teikimu ir visais kitais mokestiniais klausimais, galima rasti VMI internetiniame tinklalapyje www.vmi.lt, taip pat paskambinus trumpuoju Mokesčių informacijos centro numeriu 1882. Konsultacijos telefonu yra įrašomos ir saugomos penkerius metus bei prilygsta rašytinėms.

VMI informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode