Ministras L. Linkevičius įteikė valstybinį apdovanojimą Giovannai Pignatelli-Lozoraitis

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius kovo 15 dieną Romoje įteikė Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių dailininkei ir restauratorei, buvusio Lietuvos diplomato, ambasadoriaus prie Šventojo Sosto Kazio Lozoraičio sutuoktinei/našlei Giovannai Pignatelli-Lozoraitis.

„Labai džiaugiuosi įteikdamas šį valstybinį apdovanojimą, skirtą G. Pignatelli-Lozoraitis už jos išskirtinį indėlį kartu su vyru diplomatu Kaziu Lozoraičiu ginant Lietuvos interesus okupacijos laikotarpiu, garsinant Lietuvos vardą, politinius siekius bei remiant Lietuvai reikšmingą kultūrinę veiklą“, – sakė L. Linkevičius.

Valstybinis apdovanojimas jai paskirtas Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu Lietuvos valstybės dienos atkūrimo proga už aktyvų Lietuvos interesų gynimą Italijos Respublikoje.

Ordino įteikimo ceremonijos metu ministras taip pat pagerbė kitus Italijos piliečius ir Lietuvos bičiulius, prisidedančius prie Lietuvos vardo Italijoje garsinimo.

Ministras išreiškė savo padėką Milano universiteto profesoriams Alessandro Vitale ir Claudio Barna už jų mokslinius darbus Lietuvos istorijos, kultūros ir literatūros srityse, abiejų šalių politinių, akademinių ir kultūrinių ryšių plėtojimą bei Lietuvos žinomumo Italijos visuomenėje stiprinimą.

L. Linkevičius taip pat padėkojo Lietuvos garbės konsulams Florencijoje Enrico Palasciano ir Palerme Alessandro Palmigiano už jų indėlį skatinat Lietuvos ir Italijos kultūrinius ir ekonominius ryšis bei garsinant Lietuvos vardą. Šių Lietuvos garbės konsulų pastangomis praėjusiais metais Lietuvos vardu buvo pavadinta gatvė Florencijoje bei aikštė Palerme, įvyko Mykolo Kleopo Oginskio jubiliejaus paminėjimo renginiai Florencijoje, kur kompozitorius yra palaidotas.

Ministras vizito Romoje metu aplankė La Sapienza universitetą, kur diskutavo su universiteto akademine bendruomene ir perskaitė pranešimą „Partnerystė krizių akivaizdoje: atsakas į kylančias grėsmes iš rytų ir pietų“.  Jis taip pat dalyvavo Lietuvos ambasados Italijoje šventiniame renginyje, skirtame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai pažymėti.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode