Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje dalyvaus pusantro šimto mokinių iš Lietuvos ir užsienio šalių

Kovo 16–18 dienomis Anykščių Antano Baranausko pagrindinėje mokykloje vyks lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada Lietuvos ir užsienio lietuviškųjų mokyklų mokiniams. Joje dalyvaus daugiau nei 150 mokinių iš Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos ir Vokietijos. Olimpiados atidarymas – kovo 16 dieną 16 valandą.

Mokiniai atliks rašymo ir kalbos vartojimo, kalbėjimo ir meninio skaitymo užduotis, rašys esė. Jų darbus vertins Vilniaus universiteto, Lietuvos edukologijos universiteto dėstytojai, lietuvių kalbos mokytojai, Valstybinės kalbos inspekcijos darbuotojai.

Seimas, siekdamas ugdyti visuomenės kalbinį sąmoningumą, skatinti taisyklingos kalbos įgūdžių formavimąsi, sudaryti geresnes galimybes neformaliam lietuvių kalbos mokymui, 2017-uosius yra paskelbęs Lietuvių kalbos kultūros metais. Anykščiuose vyksianti lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada yra vienas iš šiems metams įprasminti skirtų renginių.

Tris dienas truksiančioje lietuvių kalbos šventėje dalyvių lauks ne tik rungtys, bet ir įdomi edukacinė bei kultūrinė programa. Mokiniams rengiama vakaronė-kūrybinės dirbtuvės su aukščiausią mėgėjų meno apdovanojimą Lietuvoje – 2016 m. „Aukso paukštę“ – pelniusiu Troškūnų teatro „Mes“ kolektyvu (vad. Jolanta Pupkienė), ekskursija po Anykščius, seminaras mokytojams.

Olimpiados nugalėtojai bus apdovanoti kovo 18 dieną 10.30 val.

Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Anykščių savivaldybė, Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla. Renginį remia Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Vilniaus universitetas, Vilniaus kolegija, Valstybinė lietuvių kalbos komisija, Valstybinė kalbos inspekcija ir akcinė bendrovė „Lifosa“.

Anykščiuose prasidedanti Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada rengiama septintą kartą.

Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Nuotraukos autor. Artūras Žukas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode