Marcinkevičius




Rugpjūčio vakarais - kylančios žvaigždės

Rugpjūtis – romantikų pamėgtas mėnuo, kuomet galima stebėti krentančias žvaigždes. Tačiau Kristupo vasaros festivalis svajingais vakarais kvies gėrėtis kylančiais Lietuvos šviesuliais.  Vienas iš jų - pianistas Ignas Maknickas, kuris jau rugpjūčio 6-ąją Šv. Kotrynos bažnyčioje surengs savo rečitalį.

 Kalifornijoje gimęs, Lietuvoje užaugęs ir Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje besimokantis septyniolikmetis – daugelio meistriškumo kursų dalyvis, tarptautinių konkursų laureatas, stebinantis savo šopeniška elegancija. Būdamas vos dvylikos, atlikėjas skambino su  Šv. Kristoforo, Lietuvos kameriniais orkestrais. 2013-aisiais I. Maknickas buvo tarp pirmųjų Lietuvos menininkų, pasirodžiusių koncerte, skirtame Lietuvos pirmininkavimui ES. Jis vyko Luvro auditorijoje Paryžiuje.  Aktyviai koncertuojantį jaunuolį galėjo išgirsti ne tik Lietuvos, bet ir Vokietijos, Danijos, Prancūzijos, Kroatijos, Olandijos, Italijos klausytojai.
Šį pavasarį už Vilniaus miesto vardo garsinimą Mažojo Šv. Kristoforo apdovanojimu įvertintas pianistas, vos pasibaigus mokslo metams, išvyko tobulinti įgūdžių į JAV. Visą birželio mėnesį, kartu su dar 23 stipendininkais iš viso pasaulio, I. Maknickas dalyvavo meistriškumo kursuose bei koncertavo Forth Worth mieste, Piano Texas International Academy & Festival jaunųjų meistrų programoje. Na, o Kristupo vasaros festivalyje pianistas skambins J. S. Bacho, W. A. Mozarto, R Schumanno ir kt. kompozitorių kūrinius.
Rugpjūčiui persiritus į antrąją pusę, Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje - dar viena kylanti pianizmo žvaigždė. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinė Kristina Annamukhamedova šiuo metu studijuoja Sibelius muzikos akademijoje Suomijoje, kur planuoja įgyti magistro laipsnį. „Akademija suteikia galimybę dalyvauti įvairiuose festivaliuose, visame pasaulyje garsių muzikų pamokose, lankytis nuostabiuose koncertuose,“ – sako pianistė.
Dar besimokydama mokykloje, atlikėja per metus pelnydavo net keleto konkursų laurus, nuolat tobulinosi meistriškumo kursuose, 2008-2012 m. buvo Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo stipendiatė.
K. Annamukhamedova aktyviai koncertuoja Europoje, o pernai prisistatė JAV publikai Chautauqua vasaros muzikos festivalyje Niujorke bei koncertuose Čikagoje ir Mičigane.
„Muzikanto gyvenimas yra nuostabus – nėra nuobodžių dienų, rutinos, visad sužinai kažką naujo, mokaisi ir tobulėji kasdien,“ – sako pianistė, rugpjūčio 20-ąją kviečianti į rečitalį „Gyvenimas kaip muzika“, rengiamą kartu su Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondu.  K. Annamukhamedova koncertui Vilniuje parengė žavingą programą, sudarytą iš W. A. Mozart, J. Sibelius, N. Medtner kūrinių.
Koncertų pradžia – 21 val. 


VšĮ „Šv. Kristoforo kamerinio orkestro klubas“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode