Marcinkevičius




Pradėtas Lietuvos ir Latvijos pasienio požeminio vandens monitoringas

Praėjusių metų pabaigoje Biržuose vyko pirmasis Lietuvos geologijos tarnybos ir Latvijos valstybinės agentūros „Latvijos aplinkos, geologijos ir meteorologijos centras“ vadovų ir specialistų susitikimas. Susitikimo metu aptarti pasienio požeminio vandens monitoringo vykdymo planai, pasidalinta patirtimi apie vykdomą pasienio monitoringą su kitomis šalimis.

Šių metų gegužę Rygoje buvo aptarta pasienio požeminio vandens monitoringo programa, pasirašyta sutartis, kuria nustatyta, kad Lietuvos ir Latvijos specialistai stebės požeminio vandens – svarbiausio geriamojo vandens šaltinio – kokybės ir lygių pokyčius, keisis informacija, teiks bendras išvadas apie požeminio vandens būklę. Taip pat bus vykdomas karstinio regiono monitoringas, kurio stebėsena aktuali ir Latvijos teritorijoje.
Šių metų liepos mėnesį paimti pirmieji požeminio vandens bandiniai Lietuvos–Latvijos pasienyje.
Nuo 1994 m. sėkmingai požeminio vandens monitoringo darbai atliekami Lietuvos ir Lenkijos pasienyje: vykdomi bendri lauko darbai, keičiamasi mėginiais, atliekami kontroliniai laboratoriniai požeminio vandens bendros cheminės sudėties ir mikroelementų tyrimai.
Bendradarbiaujama, nors fragmentiškai, ir su Kaliningrado bei Baltarusijos specialistais.

LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode