Parama dėkojame




Darbdaviai už Darbo kodeksą siūlo raštišką pasižadėjimą didinti algas

Lietuvos darbdaviai svarsto galimybę viešai įsipareigoti padidinti darbuotojų atlyginimus, jeigu bus atsižvelgta į jų pasiūlymus dėl darbo santykių reguliavimo, profsąjungos tai svarstytų, tačiau yra atsargios, rašo naujienų portalas delfi.lt.  

Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas portalui sakė, kad jo atstovaujama organizacija Valstiečių ir žaliųjų sąjungai pasiūlė, ką būtų galima daryti su naujuoju Darbo kodeksu, o sutarus dėl pasiūlymų, darbdaviai įsipareigotų tam tikru dydžiu padidinti darbuotojų algas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija vadovas Artūras Černiauskas teigia nieko negirdėjęs apie galimą susitarimą dėl Darbo kodekso ir algų didinimo ir abejojo dėl tokio susitarimo, tačiau galimybės jį sudaryti neatmeta. SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda komentavo, kad tokio susitarimo idėja yra patraukli, tačiau esą sunku kaip ji būtų įgyvendinta.

„Valstietis“  Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas tikinimu, susitarimas dėl Darbo kodekso ir įsipareigojimas didinti atlyginimus nebūtų kažkokie mainai.

Vilnius, lapkričio 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode