Parama dėkojame




 Atokiame šiaurės Afganistano rajone dėl šalčių ir stipraus snygio mirė 27 jaunesni nei penkerių metų vaikai, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Būgštaujama, kad aukų skaičius gali padidėti.

Šiaurinėje Džouzdžano provincijoje esančio Darzabo rajono kelius užklojo 50 cm storio sniego sluoksnis, o temperatūra nukrito iki minus 10 laipsnių Celsijaus. Dėl užblokuotų kelių kaimo gyventojai negali sulaukti medikų pagalbos.

„Deja, dėl smarkaus snygio ir šaltų orų netekome 27 vaikų gyvybių“, – naujienų agentūrai AFP sakė rajono vadovas Rahmatullah Hasharas (Rahmatula Hašaras). Pasak jo, visi vaikai mirė per pastarąsias dvi ar tris dienas.

Kaip nurodė R.Hasharas, visi vaikai buvo jaunesni nei penkeri metai. Be to, dėl užpustytų kelių mirčių skaičius gali dar labiau padidėti.

Vaikų mirtis patvirtino Džouzdžano provincijos gubernatoriaus atstovas Reza Ghafoori (Reza Gafuris).

Afganistane smarkus snygis ir sniego lavinos kiekvieną žiemą nusineša daugybės žmonių gyvybių.

2015 metais visoje šalyje sniego griūtys pareikalavo apie 300 gyvybių, daugiausia jų – kalnuotoje Pandžšyro provincijoje, esančioje į šiaurę nuo sostinės Kabulo.

Gelbėtojų pastangoms po tokių nelaimių kaip griūtys ar staigūs potvyniai, kylantys sniegui tirpstant pavasarį, dažniausiai trukdo įrangos trūkumas.

Dėl prastos infrastruktūros gelbėtojų komandoms būna sudėtinga pasiekti atokesnes vietoves.

Mazari Šarifas, Afganistanas, sausio 26 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode