Maskva laikosi nuomonės, kad tarptautiniame tyrime dėl praeitą savaitę Sirijoje įvykdytos cheminės atakos turėtų dalyvauti ekspertai iš Brazilijos, Indijos, Irano ir kitų šalių, penktadienį pareiškė aukšto rango Rusijos diplomatas.

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas sakė, kad Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) ekspertai turėtų kiek įmanoma greičiau apsilankyti tiek Sirijos oro pajėgų bazėje, iš kurios, anot JAV, buvo surengta ši cheminė ataka, tiek teritorijoje, kurioje buvo panaudotas cheminis ginklas.

Jungtinės Valstijos kaltina Sirijos vyriausybę surengus ataką, nusinešusią daugiau kaip 80 žmonių gyvybių. Rusija savo ruožtu tikina, kad nuodingosios medžiagos pasklido iš sukilėlių šaudmenų sandėlio, atakuoto Sirijos karo lėktuvų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) įsakė praeitą penktadienį smogti sparnuotosiomis raketomis Šairato oro pajėgų bazei, iš kurios esą buvo surengta ataka prieš sukilėlių kontroliuojamą Chan Šeichūno miestą Idlibo provincijoje.

Rusija trečiadienį vetavo Jungtinių Tautų rezoliucijos projektą, aiškindama, kad jame nebuvo paminėta, kad būtina ištirti atakos vietą.

Beirutas, balandžio 14 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode