Mažiausiai 44 migrantai, tarp jų moterys ir vaikai, žuvo šiaurinėje Nigerio dalyje esančioje dykumoje, sugedus migrantus į Libiją vežusiam automobiliui, ketvirtadienį pranešė vietos pareigūnai.

„Dykumoje rasti žuvusių migrantų skaičius dabar yra 44“, – sakė Sacharos dykumos pakraštyje esančio atokaus Agadeso miesto, tapusio Afrikos žmonių kontrabandos sostine, meras Rhissa Feltou (Rhisa Feltu).

Raudonasis Kryžius taip pat patvirtino, kad „mirė mažiausiai 44 migrantai“ ir pranešė, jog į įvykio vietą išsiųsta komanda „surinkti informacijos“ apie įvykio aplinkybes.

Vienas saugumo šaltinis, kuris prašė neskelbti jo pavardės, sakė, jog „Užsachario Afrikos migrantai, tarp jų kūdikiai ir moterys, mirė iš troškulio, kai sugedo jų automobilis“.

Gegužės pradžioje šioje dykumoje negyvi rasti aštuoni migrantai iš Nigerio, tarp kurių puvo penki vaikai. Ši migrantų grupė važiavo į Alžyrą.

Taip pat praėjusį mėnesį šiaurinėje Nigerio dalyje gelbėtojai rado maždaug 40 migrantų iš skirtingų Vakarų Afrikos šalių, žmonių kontrabandininkai paliko dykumoje pakeliui į Libiją.

Tarp išgelbėtų migrantų buvo Gambijos, Nigerijos, Gvinėjos, Senegalo ir Nigerio piliečių. Visi jie tikėjosi pasiekti Libijos pakrantę ir, perplaukę Viduržemio jūrą, pasiekti Europą.

Niamėjus, birželio 1 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode