Parama dėkojame




Mokyklos tarpiniams patikrinimams techniškai pasirengusios, teigia NŠA

mokymoNŠA patikslino moksleivių skaičių, patikslinimas antroje pastraipoje

Vilnius, sausio 16 d. (BNS). Antradienį atlikti techniniai bandymai dėl galimybių vykdyti tarpinius vienuoliktokų patikrinimus parodė, kad mokyklos tam pasirengusios, teigia Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

Kaip skelbia NŠA, bandymai vyko 379 mokyklose. Kiek ilgiau nei valandą trukęs techninis išbandymas, NŠA turimais duomenimis, iš esmės praėjo sklandžiai. Pranešimų, kad yra trikdžių dėl elektros, interneto ryšio ar kitų kliūčių, iš mokyklų negauta. Prie išbandymo prisijungė beveik 22,8 tūkst. mokinių.

„Tiek mokyklų turima ir parengta techninė infrastruktūra, tiek pati elektroninė testavimo sistema, tiek tarpinio patikrinimo vykdymo procesas – kas ir sudarė šį techninį pasirengimo galimybių išbandymą – vyko taip, kaip suplanuota. Jokių techninių trikdžių ar gedimų, galinčių sutrukdyti tarpinį patikrinimą nebuvo užfiksuota“, – teigia Nacionalinės švietimo agentūros direktoriaus pavaduotojas Aidas Aldakauskas.

Anot jo, kompiuteriai buvo tinkamai paruošti, užtikrintas pakankamas interneto ryšys, mokiniams nekilo problemų dėl prisijungimo prie testavimo sistemos ir joje atliekant užduotį

Išbandyme dalyvavusios mokyklos iki šeštadienio galės teikti savo pastebėjimus, kaip galėtų būti patobulinta tarpinio patikrinimo vykdymo tvarka. NŠA pažymi, kad iki kovo, kai prasidės patys tarpiniai patikrinimai, mokyklos turės laiko įsivertinti savo pasirengimo situaciją ir priimti reikiamus techninius, organizacinius ar vadybinius sprendimus.

Tarpiniuose patikrinimuose elektroniniu būdu dalyvaus III gimnazijos klasių mokiniai. Jų atliktos užduotys, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros (kalbėjimo) tarpinio patikrinimo, bus vertinamos automatiškai. Jie preliminarius rezultatus sužinos iškart, kai tik baigs tarpinio patikrinimo užduotis.

Anot NŠA, jei netenkins gautas rezultatas, tarpinius pasiekimų patikrinimus šie mokiniai dar galės perlaikyti iš naujo kitų metų pavasarį, jau IV gimnazijos klasėje, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros pirmąjį (kalbėjimo) tarpinį patikrinimą. Perlaikymo galimybė bus sudaryta tik vienus metus – pirmiesiems abiturientams, kurie laiko tarpinius patikrinimus.

Tarpiniai patikrinimai yra valstybinių brandos egzaminų dalis: tarpinio patikrinimo (ar jų sumos, kai vykdomi dalyko du tarpiniai patikrinimai) rezultatas sudarys 40 proc. valstybinio brandos egzamino įvertinimo.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode