Parama dėkojame




Lietuvos rankininkai pradeda Europos čempionato atrankos kovas

Trečiadienio rytą Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pasiekė Prancūziją, kur ketvirtadienį nedideliame Pau mieste pradės atrankos į 2018 metų Europos čempionatą varžybas.

Prieš vieną pajėgiausių pasaulyje rinktinių – Prancūziją – lietuviai turės kautis be vieno iš svarbiausių žaidėjų – Jono Truchanovičiaus, kuris prieš pat rinktinės kovas patyrė čiurnos traumą.

Prieš išvykstant į Prancūziją mūsų šalies rinktinės treneris Artūras Juškėnas kalbėjo apie tai, jog komanda yra pajaunėjusi, tačiau būtent tai leidžia tikėtis gerų rezultatų ateityje: „Norėtųsi, jog pergalės nebūtų vienadienės. Svarbiau, kad rezultatai gerėtų stabiliai. Esame išsikėlę tikslą patekti į Europos čempionatą iki 2020 metų ir turime kryptingai dirbti“.

Lietuvos ir Prancūzijos nacionalinių ekipų akistata įvyks ketvirtadienį, tuo tarpu kitos dvi lietuvių grupėje rungtyniaujančios ekipos į kovą stoja trečiadienį: Norvegija žais namie su Belgija.

Su Norvegija mūsų šalies rankininkai žais sekmadienį „Siemens“ arenoje.

Europos čempionato atrankos varžybose į kitą etapą iškops dvi pirmosios grupės komandos bei viena geriausia visų grupių trečioji rinktinė.

Prancūzijos rinktinė yra laikoma neabejotina grupės favorite, tad mačas su norvegais gali tapti lemtingas kovojant dėl patekimo į kitą etapą Lietuvos komandai.

„Visi sekmadienį atvykę į Lietuvos rinktinės rungtynes „Siemens“ arenoje turės galimybę ne tik stebėti aukščiausio lygio mačą, bet ir sudalyvauti tikrame rankinio festivalyje, – įvairias atrakcijas žiūrovams žadėjo Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas.

Vilnius, lapkričio 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode