Parama dėkojame




Šventojo Sosto ir Mongolijos diplomatinių santykių 30-osios metinės

metinesBirželio 4–8 dienomis Mongolijoje lankėsi Šventojo Sosto sekretorius santykiams su valstybėmis ir tarptautinėmis organizacijomis arkivyskupas Paulas R. Gallagheris. Vizito proga – Šventojo Sosto ir Mongolijos diplomatinių santykių užmezgimo 30-osios metinės. Šventojo Sosto valstybės sekretoriatas paskelbė pranešimą apie praėjusią savaitę vykusį vizitą.

Ulan Batoro oro uoste svečius iš Vatikano pasitiko vietinės tikinčiųjų bendruomenės vadovas kardinolas Giorgio Marengo ir Mongolijos užsienio reikalų viceministras. Pirmosios dienos, Švenčiausiosios Trejybės sekmadienio, vakarą arkivyskupas P. Gallagheris vadovavo Mišioms sostinės Šventųjų Petro ir Pauliaus katedroje. Homilijoje jis išreiškė dėkingumą misionieriams už tikėjimo liudijimą ir atsidavimą evangelizacijos darbui tame didžiuliame krašte. Po liturgijos vyko susitikimas su šalyje esančia misionierių bendruomene.

Kitą dieną, birželio 5-ąją, įvyko oficialus dvišalis susitikimas: arkivyskupas su jį lydinčiu Vatikano valstybės sekretoriato darbuotoju ir nunciatūros atstovu, susitiko su Mongolijos delegacija, vadovaujama užsienio reikalų ministro. Trečiąją vizito dieną, birželio 6-ąją, įvyko susitikimas su Mongolijos prezidentu. Per šiuos susitikimus buvo kalbama apie dvišalius ryšius, užsimezgusius XIII a., aptarta Mongolijos ekonominė ir demokratinė pažanga per pastaruosius 30 metų, dvišalių ryšių plėtra. Šiame kontekste buvo pabrėžtas Katalikų Bažnyčios indėlis į Mongolijos visuomenės gyvenimą. Taip pat buvo išreikštas pasitenkinimas dėl rugpjūčio 31-rugsėjo 4 dienomis numatytos popiežiaus Pranciškaus kelionės į Mongoliją.

Birželio 7 d. arkivyskupas P. Gallagheris apsilankė Čingischano muziejuje. Įdomi apsilankymo šioje įspūdingoje institucijoje detalė buvo galimybė pamatyti Mongolijos chanų ir popiežių vienų kitiems siųstų laiškų faksimiles. Vizito pabaigoje Vatikano delegacija taip pat apsilankė centre, skirtame mongolų kalbai, kultūrai ir istorijai puoselėti. Šventojo Sosto diplomatijos vadovas taip pat nuvyko į netoli sostinės esančias kapines, kuriose palaidotas pirmasis Ulan Batoro apaštališkasis prefektas vyskupas Venceslao Padilla. Ketvirtadienį, birželio 8 d., delegacija išvyko atgal į Vatikaną. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode