Parama dėkojame




Tailando budistų delegacija: tikrų draugų piligrimystė Vatikane

budistuTailando budistų delegacijos nariai per susitikimus Vatikane meldėsi už popiežių Pranciškų, kad greitai pasveiktų po operacijos. Delegacija pasiuntė popiežiui sveikinimo laišką ir meldėsi prie jo pirmtako kapo.

aAštuoniasdešimties budistų vienuolių delegacijos susitikimai su Šventojo Sosto atstovais įvyko birželio 14–15 d., tačiau neįvyko planuotas delegacijos narių susitikimas su popiežiumi, kuris tuo metu po operacijos gydėsi ligoninėje.

Delegaciją sudarė svarbiausių Tailando budistų institucijų vadovai, atstovaujantys Tailando Sangha aukščiausiajai tarybai ir asamblėjai, užsienio budistų mokyklai ir Karaliaus Prajadhipoko institutui. Delegacijos vardu sveikinimo laišką popiežiui Pranciškui pasirašė Somdetas Phra Mahathirachanas, Karališkosios Wat Phra Cetuphon šventyklos abatas.

Budistų delegacijos vizitą Vatikane lydėjo arkivyskupas Pranciškus Ksaveras Vira Arpondratanava, Chiang Mai katalikų ganytojas, Tailando ambasadų prie Šventojo Sosto ir Italijos Respublikos atstovai. Delegaciją priėmė kardinolas Miguelis Angelis Ayuso ir vyskupas Indunilas Kodithuwakku, Šventojo Sosto tarpreliginio dialogo dikasterijos prefektas ir sekretorius.

Tailando budistų susitikimas su Tarpreliginio dialogo dikasterijos vadovais įvyko netoli Vatikano, Popiežiškajame patristikos institute „Augustinianum“. Budistų vienuoliai susitikimą pradėjo tylos ir susikaupimu minute ir išsakę džiaugsmą dėl budistų vienuolių draugystės su Katalikų Bažnyčia. Delegacijos atstovai papasakojo apie apsilankymą ir maldą prie popiežiaus Benedikto XVI kapo.

Kardinolas M. A. Ayuso padėkojo vienuoliams už jų maldą ir sveikatos linkėjimus popiežiui Pranciškui. Jis patikino, kad Tailando budistai ir Romos katalikai, kaip geri draugai, dalijasi tais pačiais džiaugsmais ir skausmais, rūpesčiais ir svajonėmis. Budistų ir katalikų susitikimai yra kaip tikrų draugų piligrimystė, pažymėjo M. A. Ayuso. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode