Parama dėkojame




Popiežius paminėjo kritines situacijas Nepale, Pakistane ir Italijoje

nepaleSekmadienio vidudienio maldos susitikimo Šv. Petro aikštėje popiežius Pranciškus paminėjo kelias kritines situacijas pasaulyje, nulemtas žmogaus ar gamtos, ir išreiškė artumą kenčiantiems.

„Esu arti Nepalo žmonių, kenčiančių nuo žemės drebėjimų, taip pat esu artimas Afganistano pabėgėliams, kurie buvo prisiglaudę Pakistane, o dabar nebeturi kur eiti. Taip pat meldžiuosi už audrų ir potvynių aukas Italijoje ir kitose šalyse“, – kalbėjo Pranciškus.

Pagrindinis popiežiaus minimų žemės drebėjimų Nepale smūgis įvyko naktį iš lapkričio 3 į 4 d. Nepalo valdžia patvirtino mažiausiai 157 asmenų žūtis. Sugriuvo daug namų ir daug žmonių buvo sužeista. Kadangi paprastai po vieno didelio smūgio būna kitų, tūkstančiai nepaliečių šiomis dienomis miega lauke.

Galbūt dar blogesnė yra afganistaniečių pabėgėlių padėtis. Dėl įvairių priežasčių – labai didelio skurdo, ilgamečio karo, gamtinių nelaimių – apie 1,7 mln. afganistaniečių emigravo į Pakistaną, daug iš jų nelegaliais būdais. Prieš kiek laiko Pakistano valdžia nurodė, kad neturintys dokumentų ir leidimų turi išvykti iš krašto iki spalio 31 dienos, po to gresia areštai. Tad šiomis dienomis dešimtys tūkstančiai šeimų kirto Afganistano ir Pakistano sieną, tačiau nežino, kur eiti ir ką daryti toliau.  

Pranciškaus paminėti lietūs ir audros, potvyniai ir stiprūs vėjai praėjusiomis dienomis nusiaubė turistams gerai žinomą Toskanos regioną centrinėje Italijoje, kurio sostinė yra Florencija. Žuvo septyni žmonės, o žala vertinama dešimtimis milijonų eurų. Tačiau orų prognozės išlieka nepalankios. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode