Parama dėkojame




Pranciškus paragino kliautis Gailestingumo apaštalų mokymu

kliautisPirmadienio rytą popiežių Vatikane aplankė dviejų Gailestingumo sąjūdžių atstovai iš Sicilijos. Apaštališkoji gailestingumo brolija mini dvidešimt penktąsias savo veiklos metines, Mažųjų gailestingumo namų sąjūdis Dželoje – dešimtąsias metines. Abu sąjūdžiai vadovaujasi garsiųjų gailestingumo apaštalų – šv. Jono Pauliaus II ir šv. Faustinos Kovalskos mokymu.

Popiežius pasidžiaugė sąjūdžių veikla ir ryžtu įvairiomis artimo meilės inciatyvomis rūpintis žmonių gerove, pradedant nuo sunkumus patiriančiųjų: nuo valgyklų vargstantiems ar amatininkystės kursų iki pagalbos nuo kitų atsiliekantiems moksleiviams ir sunkumus patiriančioms šeimoms. Paraginęs toliau tęsti gailestingumo darbus, Pranciškus prašė dviejų sąjūdžių narių stiprinti pamatus, kuriais grindžia vykdomus darbus.

„Gailestingumo ir Vienos Duonos dvasingumas kviečia, pagal šv. Jono Pauliaus II mokymą, būti nuolankiais eucharistinio Kristaus mokiniais, su juo atskleidžiančiais Tėvo veidą. Puoselėkite troškimą, kad visi su jumis susitinkantys žmonės galėtų jį pažinti. Darydami gera stenkitės nuolankiai tapti nematomais taip, kad per visus jūsų veiksmus būtų galima pamatyti tiktai Viešpatį ir visi galėtų ateiti pas jį. Anot šv. Faustinos, nuolanki siela paveikia viso pasaulio likimą“, – priminė Pranciškus ir pridūrė:

„Nuolankumas priartina prie Dievo, seserų ir brolių, įgalina švelniai, santūriai ir tyliai karitatyvinei meilei, kurios dėka kilnu duoti, lengva gauti ir natūralu dalytis“. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode