Parama dėkojame




Popiežius Vatikano muziejų mecenatams: menas visada kalba sielai

sielaiKetvirtadienio, lapkričio 9 d., rytą popiežius Pranciškus susitiko su prieš 40 metų JAV įkurtos Vatikano muziejų mecenatų organizacijos „Patrons of the Art in the Vatican Museums“ nariais.

Dėkodamas už paramą ir bendradarbiavimą Vatikano muziejų meno ir kultūros paveldo konservavimo ir restauravimo darbe popiežius sakė, kad ši, jau keturiasdešimties metų istoriją turinti mecenatystės veikla remiasi įsitikinimu, kad kiekviena žmonių karta yra atsakinga už mums patikėto kultūros ir meno paveldo saugojimą. Pasak Pranciškaus, konservavimo darbai, prie kurių prisideda amerikiečiai mecenatai, saugodami vertingą praeities palikimą, taip pat kviečia pamąstyti apie ryšius, kurie sieja meną, istoriją, kultūrą ir tikėjimą. Vatikano muziejų meno mecenatų tikslas – užtikrinti, kad Vatikane saugomos meno vertybės ir toliau galėtų įkvėpti, pakylėti, atskleisti giliausius žmogaus širdies siekius ir viltis.

„Menas, ypač religinis menas, gali skelbti gailestingumo, atjautos ir padrąsinimo žinią ne tik tikintiesiems, bet ir tiems, kurie abejoja, kurie jaučiasi pasimetę ar galbūt vieniši, – sakė Pranciškus. – Menas visada kalba sielai. Jis gali padėti suvokti mūsų bendrą žmogiškumą, tiesti tiltus tarp kultūrų ir tautų ir kurti solidarumą, kurio taip reikia mūsų liūdnai susiskaldžiusiam ir karų draskomam pasauliui. Menas atgaivina žmogaus dvasią, kaip vanduo atgaivina išdžiūvusią dykumą.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode