Marcinkevičius




Aklųjų savarankiškumui ugdyti – nemokamos socialinės reabilitacijos paslaugos

Šiais metais VšĮ Valakupių reabilitacijos centro Kauno skyrius pradėjo teikti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamas bei Neįgaliųjų reikalų departamento administruojamas nemokamas kompleksines socialinės reabilitacijos paslaugas akliesiems, kurios atvers daugiau galimybių būtiniems įgūdžiams lavinti ir palengvins regos negalią turinčių žmonių integraciją į visuomenę.

Trisdešimt kalendorinių dienų trunkantį kompleksinių socialinės reabilitacijos paslaugų ciklą nemokamai gauti aklieji galės pirmą kartą. Per tą laiką žmogui bus suteikta ne tik reikiama specialistų pagalba, bet ir nemokamas apgyvendinimas bei maitinimas tris kartus per dieną.

Socialinės reabilitacijos paslaugas gali gauti visi bet kurioje savivaldybėje gyvenantys aklieji nuo šešiolikos metų amžiaus. Nors pagalbos kreiptis gali ir pagyvenę žmonės, pirmenybė teikiama darbingo amžiaus asmenims.

Bus suteiktos šios nemokamos paslaugos:
-individualūs bei grupiniai ( nuo 4 iki 10 asmenų) užsiėmimai su specialistų (tiflopedagogo, socialinio darbuotojo, medicinos psichologo, kompiuterinio raštingumo specialisto) komanda;
-apgyvendinimas patalpose, kurios yra pritaikytos akliesiems asmenims;
-maitinimas 3 kartus per dieną;
-nepertraukiama priežiūra (pagalba) dalyvavimo programoje metu.
Dėl paslaugų reikia kreiptis į VšĮ Valakupių reabilitacijos centro Kauno skyrių: A. Juozapavičiaus pr. 34, Kaunas, tel./faks. 8 37 24 18 81, el. p.: 
Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir pateikti šiuos dokumentus:
-laisvos formos prašymą,
-asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą,
-neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išduotą Neįgalumo lygio pažymą ar darbingumo lygio pažymą,
-šeimos gydytojo ar oftalmologo išduotą išrašą (forma Nr. 027/a), kuriame turi būti pateikta informacija apie žmogaus aklumą,
-savivaldybės administracijos išduotą pažymą dėl asmens specialiųjų poreikių lygio nustatymo arba pažymą dėl specialiųjų poreikių lygio nustatymo asmeniui, kuriam darbingumo lygis nustatytas iki senatvės pensijos amžiaus.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode