Reikės:
130 g visų grūdo dalių speltų miltų „Malsena“
70 g visų grūdo dalių grikių miltų „Malsena“
1 šaukštelio cukraus
gero žiupsnio druskos
2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
Reikės:
130 g visų grūdo dalių speltų miltų „Malsena“
70 g visų grūdo dalių grikių miltų „Malsena“
1 šaukštelio cukraus
gero žiupsnio druskos
2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
Autorius apie receptą: Šiandien siūlau pasidaryti tartą su aromatinguoju camembert sūriu ir su bulvėmis. Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų
Reikės:
1 nemažo karpio (išvalytas sveria ~1,5 kg)
žiupsnio druskos
žiupsnio juodųjų pipirų
1 laimo citrinos
ryšulėlio petražolių
1 cukinijos
2 vidutinių morkų
2 raudonųjų svogūnų
Reikės:
1 l šviežių voveraičių
1/2 svogūno
30 g lydyto sviesto
200 ml grietinėlės (12–13 proc.)
50 g gorgoncolos
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
druskos
Autorius apie receptą: Gaivus, gardus torčiukas, mums labai patiko!
Autorius apie receptą: Šis gražuolis puikiai tinka Kalėdoms! Mažai tešlos, daug aguonų, šokoladinis. LIUKS.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
1 pakelis
sluoksniuotos tešlos
500 gramų
lašišų filė be odos
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 20
100 gramų
silkės
2 vienetai
bulvių (virtų)
120 gramų
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 2
300 gramų
lašišų filė
1 šaukštas
klevų sirupo
1 šaukštas
Reikės:
6–8 kiaušinių
1 stiklainio „Beatos virtuvės“ padažo „Daržo choras“
0,5 šaukštelio malto kumino
0,5 šaukštelio raudonėlių
1 česnako skiltelės
1 raudonojo svogūno
Reikės:
stiklinės pupelių
stiklinės žirnių
stiklinės perlinių kruopų
apie 1 kg kiaulienos šoninės
2 svogūnų
2 morkų
5 bulvių
Plėšomas picos pyragas su kumpiu ir sūriu
Plėšomas picos pyragas su kumpiu ir sūriu Plėšomas picos pyragas su kumpiu ir sūriu Plėšomas picos pyragas su kumpiu ir sūriu Plėšomas picos pyragas su kumpiu ir sūriu
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 1
2 stiklinės
miltų (apytikriai)
1 stiklinė
kefyro
Reikės:
500 ml šilto pieno
60 g šviežių mielių (ar 14 g sausų)
2 šaukštelių ir 4 šaukštų cukraus
4 kiaušinių
500 g speltos ar rupių kvietinių miltų
žiupsnio druskos
1 šaukštelio cinamono
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 8
ĮDARUI:
1 kilogramas
varškės (pusė 9%, pusė 5%)
250 gramų
grietinės (riebios)
4 vienetai
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 8
TEŠLAI:
3.5 stiklinės
miltų
1 stiklinė
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 2
1 vienetas
vištienos krūtinėlės
15 šaukštų
kukurūzų dribsnių
1 vienetas
Reikės:
10 g sviesto
3–4 brokolių žiedynų
0,5 mažos cukinijos
2 saujų tamsių vynuogių
2 saujų vyšninių pomidorų
150 g minkšto ožkų pieno sūrio
Reikės:
130 g visų grūdo dalių speltų miltų „Malsena“
70 g visų grūdo dalių grikių miltų „Malsena“
1 šaukštelio cukraus
gero žiupsnio druskos
2 kiaušinių
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 40
500 gramų
šokoladinių sausainių (pvz. Selga)
Kreminis pyragaitis, lenkiškai vadinamas kremówka papieska – mėgstamiausias šv. popiežiaus Jono Pauliaus II desertas, kurį lengvai pagaminsite ir jūs.
Reikės:
Reikės:
Reikės:
Šokolado ir riešutų kremą „Nutella“ gaminanti Italijos firma „Ferrero“ pirmadienį pripažino, kad pakeitė šio saldėsio sudėtį. Tai pripažinti kompanija buvo priversta po to, kai apie tai paskelbė Vokietijos vartotojų grupė.
Vėstantys ir ilgėjantys rudens vakarai – galimybė daugiau laiko praleisti su šeima ir draugais. O ar kas nors gali suvienyti geriau nei skanus maistas? Jūsų dėmesiui keturi greitai ir itin paprastai paruošiami užkandžiai!
Šaltibarščiai pati populiariausia vasaros sriuba! Dažniausiai juos gaminame su dar pernykščiais marinuotais burokėliais ir riebiu kefyru. Šiame recepte juos siūlau ne tik sutrinti į kokteilį, bet ir gaminti iš šviežių, visai jaunų burokėlių su visais koteliais ir lapeliais, liaudiškai vadinamais batviniais, o užbalinti mažiau riebiomis raugintomis pasukomis. Jei jaunus burokėlius citrinų sultyse užmarinuosite iš vakaro, tai tokius šaltibarščius pasiruošite vos per kelias minutes ir nereikės nieko pjaustyti. Šie šaltibarščiai-kokteilis savo skoniu mažai kuo skiriasi nuo tradicinių šaltibarščių, tik dėl pasukų yra mažiau riebūs. Jie saldžiarūgščiai ir labai gaivus, o jauni švieži burokėliai su visais lapeliais jiems suteikia dar daugiau vitaminų. Dabar pats batvinių burokėlių sezonas, nepralesiskite jo, o pernykščius burokus drąsiai išmainykite į šviežius.
Kiekvienas lietuvis kasmet vidutiniškai išmeta 37,5 kg nesuvartoto ar sugedusio maisto. Europos Komisijos duomenimis, kasmet išmetame 105,9 tūkst. tonų maisto atliekų. Viena tokio maisto švaistymo priežasčių – neapskaičiuotas vartojimas, būdingas visoms išsivysčiusioms valstybėms. Minint Pasaulinę maisto dieną, „Maisto bankas” kartu su viena didžiausių maisto gamintojų pasaulyje „Nestlé” primena, kad kiekvienas gali prisidėti prie efektyvesnio maisto vartojimo, ir dalinasi 8 paprastais patarimais, kaip maisto išmesti kuo mažiau.
Reikės:
Nuorodų sąrašas
Powered by BaltiCode